Excel kullanırken, herhangi bir hücreyi bold, italic vb. yapmak istediğiniz ilk seferde çok uzun süre bekliyorsanız, bunu sebebi, varsayılan yazıcınızın bir ağ yazıcısı olmasıdır.

Yaşadığım sorunun sebebini tespit etmek bayağı zamanımı aldı. Bu sıkıntıyı başka yaşayan olursa zorlanmasın istedim.

Excel, diğer Office uygulamalarına nazaran (Word, PowerPoint..) yazıcı özelliklerine daha az ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden açılışın hızlı olması için, yazıcılarla ilgili bir çok özelliği açılırken yüklemiyor. Örneğin Word ise, yazıcı sürücüsüyle ilgili bütün bilgileri ilk anda yüklüyor. Excel'in elinde bu bilgi olmadığı için, format değiştirmeyle ilgili bir işlemi ilk defa yaptığınızda, varsayılan yazıcı sürücüsüne bağlanıp, bu özelliği destekleyip desteklemediğini denetliyor. Eğer yazıcınız bir ağ yazıcısıysa, haliyle bu süre çok uzun olaibliyor ve çok fazla beklemeniz gerekiyor. Word gibi uygulamalarda ise bu bilgi en başta yüklendiği için hiç bir yavaşlık sezmiyorsunuz.

Sorunu çözmek için varsayılan yazıcınızı ağ yazıcısı olmayan herhangi başka bir yazıcı olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Copyright Ali INAL ©2009 - Creative Commons Licence
preload preload preload

Taşındık!


Ali's Surprisingly Web blog'u, artık yeni, güçlü ve daha esnek altyapısıyla yeni adresinden yayın yapıyor. Yeni adresimiz: http://surprisingly.web.tr. Bu eski blog sayfalarındaki bütün içerik, yeni blog altyapısına da taşındı. Arzu ederseniz sizi yeni blog'umda ağırlamak isterim.
Yeni blog'a gitmek istiyorum Bu sayfayı okumak istiyorum

We've Moved!


Ali's Surprisingly Web Blog is now serving from a new, stronger and flexible system with a brand new address. Our new address: http://surprisingly.web.tr. Also we've migrated all old content from this blog to our new blog. If you wish, I want to welcome yo to my new blog.
I want to visit new blog I want to stay and read this page