Tesadüfen bulduğum RegExr, online ve real time olarak verdiğiniz metin üzerinde girdiğiniz Regular Expression tümcesini deneyip sonuçları gösterebiliyor. Gerçekten kullanımı çok pratik bir uygulama olmuş.


Ancak farklı platformlarda farklı davranışlar gösteren Regular Expression tümceleri açısından nasıl bir davranış sergileyeceğini deneme fırsatım olmadı. Flash tabanlı olduğu için Flash içerisindeki moturu kullanıyor. Zaten Regular Expression tümcenizi girdikten sonra, yaptığınız girişin üzerinde fareniz ile gezindiğinizde, Flash tabanlı çıkması olası sorunlarla da ilgili bilgilendiriliyorsunuz.

Denemeye değer, ama yine de saç baş yolmadan önce farklı motorlarda da denemek lazım tümceleri...

Copyright Ali INAL ©2009 - Creative Commons Licence
preload preload preload

Taşındık!


Ali's Surprisingly Web blog'u, artık yeni, güçlü ve daha esnek altyapısıyla yeni adresinden yayın yapıyor. Yeni adresimiz: http://surprisingly.web.tr. Bu eski blog sayfalarındaki bütün içerik, yeni blog altyapısına da taşındı. Arzu ederseniz sizi yeni blog'umda ağırlamak isterim.
Yeni blog'a gitmek istiyorum Bu sayfayı okumak istiyorum

We've Moved!


Ali's Surprisingly Web Blog is now serving from a new, stronger and flexible system with a brand new address. Our new address: http://surprisingly.web.tr. Also we've migrated all old content from this blog to our new blog. If you wish, I want to welcome yo to my new blog.
I want to visit new blog I want to stay and read this page